In Memoriam Miha Ravnikar

Življenje je igra. En delček te igre smo imeli možnost igrati skupaj z Mihom, dijakom zaključnega programa IP gozdar, ki je v nedeljo zvečer, 26. aprila, odšel za vedno.

Miha je bil sproščen in optimističen fant. Ni iskal prepirov, bil pa je tam, kjer je bil smeh in zabava. Bil je spoštljiv do odraslih, ko pa se je delalo kaj bolj praktičnega, ja, tam pa mu je bil le malokdo kos. Red in delavnost sta bili njegovi vrlini, ki ju je prinesel v šolo že od doma.

Življenje je tekma. Motorna žaga pa je bila Mihova ljubezen. Združeno oboje z dodano vrednostjo Mihovega neverjetnega občutka za natančnost ga je uvrstilo v letošnjo šolsko tekmovalno ekipo za gozdarska mednarodna tekmovanja. V nekaj treningih je postal najboljši član v ekipi. In tako je ostalo tudi na tekmovanju Alpe Adria marca letos v Italiji, kjer je bil tretji v kleščenju in je odlično predstavljal Slovenijo in gozdarsko šolo iz Postojne. Prenašam besede njegovega trenerja: »Predragi Miha, tvojo izgubo bomo težko nadomestili v tekmovalni ekipi, vendar ostajaš v naših srcih in z nami potuješ na tekmovanje v Estonijo.«

Miho smo imeli vsi radi, saj je s svojo neposredno hudomušnostjo nehote zlezel pod kožo. V njegovi bližini so bili radi vsi: sošolci, dekleta, dijaki višjih letnikov pa tudi prvošolci. Njegova iskrivost se je tu pa tam izrazila v kakšni nagajivosti, ki pa ni bila nikoli žaljiva ali škodljiva in nas je vedno navduševala z veseljem do življenja. Ko ni šlo kaj kot po maslu, si ni preveč jemal k srcu – se je le nasmejal, skomignil z rameni in rekel: “Ah, bo pa drugič bolš”.

Naša čustva so danes nevihtna. Edina sreča je, da nevihte ne trajajo dolgo. Ko se bo žalost polegla, naj z nami ostane spomin na Miho, ki je imel rad življenje. Miha bi nas v tem prav gotovo nagajivo podprl.

Družini in svojcem, sošolcem in prijateljem dijaki in zaposleni v SGLŠ Postojna izrekamo iskreno sožalje.