Dnevi E–MEDICE v Termah Tuhelj, 3.–6. marec 2016

SGLŠ  je v šolskem letu 2015/2016 vstopil v projekt E–medica, ki že od leta 2005 na pobudo Medicinske šole Ante Kuzmanović iz Zadra združuje zdravstvene šole. V začetku je projekt združeval hrvaške zdravstvene šole, danes pa se je mreža razvila v mednarodno, saj so se projektu pridružile še šole iz Slovenije, Makedonije in Srbije. V zadnjem času se pridružujejo tudi partnerske šole ostalih strok. Projekt združuje šole v strokovne virtualne skupnosti, spodbuja izmenjave izkušenj, uvajanje in uporabo sodobnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij v vsakdanjem izobraževalnem procesu zdravstvenih šol. Koncept E-medice temelji in se razvija z izmenjavo dijakov in učiteljev, ki so projektni partnerji, z videokonferencami, z izdelavo skupnih projektov ter z Dnevi E-medice, kjer so zaključeni projekti tudi predstavljeni.

Letošnji Dnevi so potekali od 3. do 6. marca 2016 v Tuhlju, pod pokroviteljstvom predsednice Hrvaške Kolinde Grabar-Kitarović. Sodelovalo je 29 srednjih šol ter 241 dijakov in njihovih mentorjev. Dijaki so skupaj pripravili 28 projektov. Naša šola se je prvič predstavila kot nova sodelujoča partnerica.

Sodelovali sta dijakinji Eva Dužnik in Danijela Ujčič z mentorico Nastjo Belcer Premrl. V teh dneh nam je uspelo nanizati nova prijateljstva in sodelovanja, saj imamo že odprta dva raziskovalna projekta. Skupaj z zdravstveno šolo iz Šibenika in Pakraca bomo raziskovali in delovali na področju DEPRESIJE V ADOLESCENCI, zdravstvena šola iz Osijeka pa bo naš partner v projektu AROMATERAPIJA.

Takšen način dela je za dijake zanimiv, saj združuje prijetne in koristne stvari. Uvajajo se v projektno in raziskovalno delo, učijo se povezovanja, sodelovanja in timskega pristopa.

Več informacij je dostopnih na internetni strani http://www.e-medica.hr/hr-hr/po%C4%8Detna.aspx

Mentorica Nastja Belcer Premrl