3. srečanje in tekmovanje v poznavanju naravoslovja in lovstva

Komisija mladi in lovstvo pri LZS je 11. maja v Postojni organizirala 3. srečanje in tekmovanje dijakov v poznavanju naravoslovja in lovstva  “Male zelene celice”. Srečanja se vsako leto udeležijo predstavniki tistih dijakov, ki med šolskim letom na svoji šoli vestno obiskujejo lovski krožek, oziroma interesno dejavnost naravoslovje in lovstvo. Pri letošnjem srečanju je sodelovala tudi naša šola, predvsem z izdatno strokovno in tehnično pomočjo našega učitelja Gregorja Češarka.

Dijaki SGLŠ Postojna: Andraž BRANK, Žan ČAMERNIK, Viljem JANKOVEC, Blaž JURJAVČIČ in Rok KOZJEK MENCINGER (3. a) so se z ostalimi ekipami pomerili v poznavanju organiziranosti lovstva in lovske zakonodaje, načrtovanju trajnostne rabe divjadi, ornitologije, lovskega orožja in biologije velikih in malih zveri. Tako je na podlagi izkazanega znanja in kančka sreče svojevrsten prehodni pokal v obliki lovske palice in srnjakovega roga odnesla ekipa dijakov Biotehniškega centra Naklo, sledila jim je ekipa Lesarske šole iz Maribora, tretje mesto pa je pripadlo gostiteljem – dijakom SGLŠ Postojna.

Več na http://www.lovska-zveza.si/news/106/lzs/informacije/novice in http://www.forum-lov.org/druzabnosti/2009-male-zelene-celice-2016.