Proslava od dnevu državnosti in zadnji šolski dan

Domovina smo najprej mi, ljudje. Domovina so spomini, je dediščina, je živ stik med ljudmi. Državne oblike se spreminjajo, domovina pa ostane.

25. junij je dan, ki je dobil ime dan državnosti – to je dan, ko se spomnimo, da je Slovenija postala samostojna država. Naša država je torej praznovala četrt stoletja – in z njo smo na zadnji šolski dan ta mladi jubilej praznovali tudi SGLŠ-jevci v Parku mladosti. Po proslavi je ravnateljica Cvetka Kernel nagovorila dijake in podelila priznanja odličnim in tistim, ki so bili tako ali drugače najboljši: skupno je šolsko leto 2015/2016 z odličnim uspehom končalo kar 26 dijakov SGLŠ Postojna; tistih, ki so svoje talente razvili in za njih dosegli zavidljive uspehe, pa smo našteli še več:

Letos smo na evropskem prvenstvu v gozdarskih veščinah za dijake in študente postali evropski podprvaki; na domijadi – tekmovanju dijaških domov iz cele Slovenije je bila ekipa strelcev znova nepremagljiva; iz 21. državnega tekmovanja srednjih zdravstvenih šol smo prinesli domov dve srebrni priznanji, na državnem tekmovanju Kenguru smo dosegli dve zlati in srebrni priznanji, kar 18 dijakov pa je doseglo bronasta priznanja; letošnja bera trstik iz državnega tekmovanja »ZDRAV DIH ZA NAVDIH« je bila letos najobilnejša doslej: naši dijaki in dijakinje so dosegli 3 zlate, 7 srebrnih trstik in 3 bronaste trstike. Uspehi na državnem nivoju pa tudi letos niso izostali na športnem področju: dijakinja SGLŠ Postojna je postala državna prvakinja na državnem prvenstvu v skokih na mali prožni ponjavi.

Konec šolskega leta je priložnost, da prečešemo leto za nazaj in se spomnimo, kaj vse smo počeli …

Udeležili smo se še tekmovanja zdravstvenih šol v odbojki in dosegli četrto mesto, ekipa lovcev je bila tretja, tekmovali smo v odbojki, nogometu – tako fantje kot dekleta, namiznem tenisu, košarki … ker pa življenje niso samo uspehi, ki se vidijo navzven, se zahvaljujemo vsem 150 in več prostovoljcem, ki ste ponesli svoj entuziazem v širše okolje … Hvala vsem, ki ste pomagali pri promocijah naše šole, vsem, ki ste pridno skrbeli za naše čebelice in skrbno obdelovali šolske grede, čuvali jajca, lovili kokoši in ob tem postali medijske zvezde … Pravzaprav hvala vsem vam: drage dijakinje in dijaki, kolegice profesorice in profesorji in seveda tudi vsi ostali zaposleni, zunanji mentorji  … kajti to smo mi, ki soustvarjamo SGLŠ, šolo, ki je tako v regiji kot v Sloveniji in Evropi prepoznana kot dobra šola za življenje in ponosna sem, da lahko soustvarjam z vami.

Pa lepe počitnice!

Tadeja Premrov, prof.