SGLŠ na 54. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni

54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je potekal od 20. do 25. avgusta 2016. SGLŠ Postojna so na sejmu prestavljali Gregor Češarek, Petra Prelc in dijak Blaž Jurjavčič, in sicer v okviru Konzorcija biotehniških šol Slovenije.

V soboto, 20. avgusta, je našo stojnico obiskal predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar in si ogledal Blaževo predstavitev tekmovalne discipline obračanje meča (naj spomnimo, da je naša ekipa na letošnjem evropskem tekmovanju v gozdarskih veščinah za dijake in študente dosegla 2. mesto). Premier Cerar je Blažu čestital za uspehe na tekmovanju v Avstriji, z njim poklepetal in se fotografiral. V spremstvu premiera je bil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan.

Na fotografiji so poleg Blaža Jurjavčiča in predsednika Vlade RS Mira Cerarja tudi mag. Dejan Židan, izvršna direktorica Pomurskega sejma Mateja Jaklič in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Foto: STA (http://www.vlada.si/predsednik_vlade/sporocila_za_javnost/a/premier_dr_cerar_odprl_54_mednarodni_kmetijsko_zivilski_sejem_v_gornji_radgoni_139/)