13. srečanje srednjih zdravstvenih šol Slovenije v odbojki na mivki

Že trinajsto leto zapored smo se srečali dijaki in profesorji srednjih zdravstvenih šol in se tradicionalno pomerili v odbojki na mivki. Letošnje šolsko leto je organizacija tekmovanja pripadla naši šoli in tako smo 23. 9. 2016 gostili 13. srečanje srednjih zdravstvenih šol Slovenije v odbojki na mivki.

Zgodovina odbojke sega v leto 1895, ko so v Združenih državah Amerike iz prvin tenisa zasnovali nov šport, ki se ga danes lahko igra na mivki ali v dvorani. Glede na to, da je Postojna najvišje ležeče mesto, v katerem je sedež zdravstvene šole in glede na to, da imamo v Postojni po tradiciji mlado zdravstveno šolo v Sloveniji smo se odločili, da bomo kot prvič organizatorji (brez slabega vremena) spremenili mivko v parket.

Po uvodnem nagovoru ravnateljice Cvetke Kernel sta nas s plesno točko navdušila Sanda Husić in Artur Steffe, oba člana članske plesne skupine Pike, ki se je maja 2016 z zmago v Nemčiji uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo maja v Orlandu na Floridi; s plesom, ki sta nam ga zaplesala, sta v kategoriji jazz cheer plesni pari postala državna vice prvaka 2016.

Nato smo tekmovali. Igralo se je po sistemu 2 profesorja, 2 dijaka in 2 dijakinji vsake šole. Prav vsi smo se borili po svojih najboljših močeh in med nami je vladal pošten tekmovalni duh. V prostem času smo se veliko tudi spoznavali in družili, pa navijali in ploskali. Nekateri smo imeli več sreče, drugi nekaj smole …

Tekmovanje se je končano približno ob 14.00 uri, nato pa smo v Parku mladosti pred SGLŠ Postojna priredili piknik na odejah in razglasitev rezultatov. Podelitev sta popestrila Filip Kržišnik in Blaž Slanič – naša prva Slovenska akrobata, ki ju poznamo iz oddaje Slovenija ima talent, kjer sta že takrat s svojimi vratolomnimi točkami kljubovala fizikalnim zakonom. Tudi v Parku mladosti sta z adrenalinskimi veščinami navdušila!

Ravnateljica, Cvetka Kernel, in športna pedagoga, Zdravko Skrt in Jasmina Žvokelj, so podelili potrdila o udeležbi na srečanju ter pokale najboljšim trem ekipam profesorjev in dijakov. Zmagovalna ekipa 13. srečanja srednjih zdravstvenih šol Slovenije v odbojki je letos postala Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor.

Čestitke vsem tekmovalcem in se vidimo na 14. srečanju!

Športni pozdrav.