3 SGLŠ-jevci potujejo na državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Zveza društev diabetikov Slovenije letos organizira osemnajsto šolsko tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Na tekmovanje vsako leto povabi učence osnovnih šol in dijake srednjih šol ter njihove mentorje, da se tekmovanja udeležijo.

Šolskega tekmovanja se je letos udeležilo 23 dijakov in sicer iz smeri bolničar – negovalec in iz smeri zdravstvena nega, ter mentorici Urša Blazinšek in Veronika Kožman Tratnik. Tekmovanje je potekalo 14. 10. 2016 v SGLŠ Postojna.

Dijaki so bili na šolskem tekmovanju zelo uspešni, saj je sedem dijakov prejelo bronasto priznanje, od katerih se bodo trije, ki so dosegli štiriintrideset točk in več od skupno štiridesetih, udeležili državnega tekmovanja, ki bo potekalo 19. 11. 2016. Dijaki, ki potujejo na državno tekmovanje so: Pirih Matic, Mavrič Špela, Alen Alibegić. Dijakinje Ujčič Danijela, Mlakar Eva, Čopič Eva in Dolgan Klavdija so si prislužile bronasto priznanje.

Vsem dijakom, ki so se šolskega tekmovanja udeležili, čestitamo. Dijakom, ki se bodo udeležili državnega tekmovanja pa želimo veliko znanja in sreče!

Veronika Kožman Tratnik