Na obisku Boštjan Šefic, državni sekretar na MNZ

V ponedeljek, 19. 12. 2016, je dijaški dom SGLŠ Postojna, mladoletnike brez spremstva in strokovne delavce obiskal Boštjan Šefic, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve. Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna se je namreč pridružila enoletnemu pilotnemu projektu in tako mladoletnikom brez spremstva za obdobje od 1. 8. 2016 do 31. 7. 2017 zagotavlja ustrezno nastanitev in celodnevno oskrbo. Fantje, večina je državljanov Afganistana, so vključeni v osnovo šolo za odrasle in obe osnovni šoli v Postojni.

Gospod Šefic se je s svojo ekipo sprehodil po hodnikih, kjer so nastanjeni fantje, ogledal si je sobe, z njimi poklepetal in jih vprašal, kako se počutijo v domu. Pohvalil je, kako dobro nekateri fantje govorijo slovenski jezik. Fantje so sekretarju povedali, da so vključeni v obšolske in domske aktivnosti – tako športne kot tudi kulturne. Gospodu Šeficu so zagotovili, da ne potrebujejo ničesar, in da jim je pri nas lepo. Po pogovoru s strokovnimi delavci – vzgojitelji, podžupanom Občine Postojna, Andrejem Bergincem in ravnateljico, Cvetko Kernel, je pohvalil naše delo in povedal, da se v našem dijaškem domu dobro počuti in verjame, da se tako počutijo tudi mladoletniki brez spremstva.

Vsi, ki delamo z mladoletniki brez spremstva, se trudimo delati v  pozitivnem in spodbudnem okolju ter podpiramo njihov razvoj in želje.