Uspehi na biatlonskem tekmovanju v Antholzu (Italija)

Dijaki  SGLŠ Postojna so se 28. 1. 2017 udeležili gozdarskega in biatlonskega srečanja in tekmovanja v Antholzu  (Italija), ki se ga je udeležilo okrog 100 tekmovalcev iz Italije, Avstrije, Francije, Švice in Slovenije.

V ekipi  SGLŠ Postojna so bili dijaki: Rok Truden (1. a), Matic Jelenc (2. a) in Simon Rigler (4. a), ki so dosegli  zelo dobre rezultate.  Vodja ekipe je bil učitelj praktičnega pouka v gozdarstvu Franc Ivančič.

Dolžina proge za moške je bila 10,4 km. Na strelišču je moral vsak tekmovalec streljati z malokalibrsko puško (5 strelov). Dijaki  so tekmovali v prosti tehniki v kategoriji letnik 1967 in mlajši.

Rok Truden je zasedel odlično  5. mesto, Matic Jelenc  17. mesto in Simon Rigler 18. mesto. Učitelj  Franc Ivančič je v svoji kategoriji letnik 1959 in starejši  v klasični tehniki zasedel  4. mesto.

Leta 2018 bo v tem znanem biatlonskem središču evropsko prvenstvo gozdarjev v nordijskem smučanju (smučarski teki in biatlon). Antholz je vsako leto gostitelj svetovnega pokala v biatlonu.

Franc Ivančič