Projekt SGLŠ Postojne ZAČUTI GOZD prejel srebrno priznanje

Na sejmu Natour Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je poleg redne sejemske ponudbe v sredo, 1. 2., potekala t. i. turistična tržnica, namenjena srednjim in višjim šolam ter njihovim skupinam, ki so raziskovale in ustvarjale nove turistične produkte s skupno temo Potujem, torej sem. Pod okriljem Turistične zveze Slovenije je bil letošnji mednarodni festival in tekmovanje Več znanja za več turizma 2016/17 že 14. po vrsti.

Dijaki programa gozdarski tehnik – Ines Frančeškin, Patrik Kraševec in Florjan Pušavec – so dijaki, ki so pod mentorstvom mag. Nataše Ujčič in Katje Stanek, prof., predstavili svojo raziskovalno nalogo z naslovom Začuti gozd. Pri njej sta sodelovala tudi Anže Lukek in Rok Truden, ki pa se tržnice zaradi bolezni nista mogla udeležiti. Dijaki so se izkazali s svojim delom na različnih ravneh – od anketiranja do oblikovanja, še posebej pa so se morali potruditi pri celodnevnem predstavljanju projekta na sejmu, odprtem za vse obiskovalce. Za svoj trud in uspešno delo jih je petčlanska komisija nagradila s srebrnim priznanjem.

Dijaki so povedali, da jim je bila ta izkušnja kljub naporom všeč in bodo tudi v prihodnje sodelovali pri podobnih projektih.

Raziskovalna naloga je plod skupnega sodelovanja večje skupine ljudi: ideje je prispevala tudi ravnateljica Cvetka Kernel, veliko svojega znanja in materialnega gradiva so z nagrajenci delili učitelji strokovnih gozdarskih predmetov, tj. Gregor Češarek, Tomaž Ščuka, Josip Maljevac, Andrej Čeč in Leon Kernel, pri nastajanju promocijskega spota pa je glavno vlogo odigrala Ajda Račečič.