ZDRAVSTVENA TEČE! (OB 10. OBLETNICI ZDRAVSTVENIH PROGRAMOV V SGLŠ POSTOJNA)

 

V SGLŠ Postojna letos praznujemo 10. obletnico izvajanja svojih programov zdravstvena nega in bolničar – negovalec. V ta namen bomo oblikovali nekaj dogodkov, ki se bodo zvrstili vse do jeseni 2017, ko bomo pripravili osrednjo slovesnost. Prvi v nizu dogodkov se bo zgodil 12. maja 2017, na svetovni dan medicinskih sester.

Ker se na šoli zavedamo svoje umeščenosti v okolje, bomo ta dan organizirali tek po ulicah Postojne »ZDRAVSTVENA TEČE!« z začetkom ob 10. uri pred šolo, v okviru katerega bomo obiskali zdravstvene zavode in ob prazniku čestitali zdravstvenim delavcem in vodstvu. Z dijaki bodo tekli tudi učitelji, ravnateljica Cvetka Kernel, župan občine Postojna Igor Marentič in zaposleni iz županovega urada. Teku se bodo pridruževali zdravstveni delavci.

Najprej bomo tekli do Zdravstvenega doma Postojna in Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna, nato pa s tekom nadaljevali do Doma upokojencev Postojna in zavoda Talita Kum. Cilj bo na osrednjem trgu v Postojni, Titovem trgu, kjer bodo dijaki že od 10. ure za vse obiskovalce izvajali meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja, predstavil se bo program Erasmus + in program prostovoljstva v SGLŠ Postojna. Učitelji bodo skupaj z dijaki izvedli tudi štiri simulacije življenja ogrožajočih stanj (delovna poškodba v gozdu, padec s kolesom, poškodba hrbtenice in temeljni postopki oživljanja).

»Pridi po znanje in uresniči svoje sanje« je moto SGLŠ Postojna. Mlade, ki izobražujemo, opogumljamo, da v spodbudnem okolju varno realizirajo vsaj del svojih včasih komaj slutenih sanj in jim omogočamo, da uresničitev preizkusijo v svetu odraslih. Učimo jih, da se da s trdim delom priti do cilja. Zdi se, da pot desetih let nismo prehodili, ampak kar pretekli. Z istim tempom stopamo naprej.

Vse vabimo, da se nam pridružite na cilju teka, 12. maja 2017, od 10. do 13. ure, na Titovem trgu.