Strokovna ekskurzija mizarjev v podjetje Profiles d.o.o.

Že v prvem tednu pouka smo si z dijaki drugega letnika smeri mizar ogledali in spoznali podjetje Profiles d.o.o.. Skladišča in prostori podjetja se nahajajo v Razdrtem pod Nanosom.

Profiles d.o.o. je družinsko podjetje, ki deluje že od leta 1968. Podjetje se je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja ozko specializiralo v industrijsko proizvodnjo lesenih moznikov ter lesenih lamel, kasneje pa so razvili tudi industrijsko proizvodnjo lesnih peletov.. Dnevno proizvedejo več kot 7 milijonov lesenih moznikov, kar jih uvršča v sam evropski vrh. Moznike, ki so izdelani iz bukovine slovenskega izvora, izvažajo v države EU, Južnoafriško republiko ter v ZDA. Presežek dosegajo tudi s kakovostjo peletov, ki je med najboljšimi v Sloveniji.

Strokovni ogled je vodil direktor prodaje, sin ustanovitelja podjetja Boštjan Blažek. Ta nam je navdušujoče in strokovno predstavil skladišča in sušilnice žaganega lesa, skladišča končnih izdelkov in proizvodnje vseh njihovih izdelkov v vseh fazah proizvodnje. Predstavil nam je tudi organizacijsko strukturo zaposlenih in sisteme, ki zagotavljajo kakovost proizvodov.

Navdušeni smo bili z novimi strokovnimi predstavitvami predelave in obdelave lesa našega bližnjega podjetja, ki je vzor uspešnosti in politike vodenja podjetja.

Zorislava Makoter