SGLŠ dokazuje, da je med najboljšimi na svetu

SGLŠ DOKAZUJE, DA JE MED NAJBOLJŠIMI NA SVETU

V Lillehammerju na Norveškem je med 2. in 5. avgustom potekalo 33. Svetovno prvenstvo v gozdarskih veščinah, na katerem so sodelovale ekipe iz 28-ih držav. Večji del slovenske reprezentance so sestavljali učitelji in dijaki Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna (SGLŠ). Tekmovali so: učitelja Janez Meden in Boris Samec, ki je bil trener celotne slovenske profesionalne reprezentance, dijakinja Ines Frančeškin v ženski konkurenci in  med tekmovalci do 24. leta starosti Domen Lahajnar. V slovenski reprezentanci sta tekmovala še Robert Čuk in Jure Škufca.

SGLŠ-jevci so v svetovnem merilu dosegli izjemne rezultate. Janez Meden je s 3. mestom v skupni razvrstitvi med profesionalci in 2. mestom v podiranju dreves dosegel najboljše uvrstitve slovenskih tekmovalcev, odkar hodijo slovenski sekači na svetovna prvenstva profesionalcev. Prvič je bila v državni ekipi tudi ženska predstavnica. Ines Frančeškin je dijakinja tretjega letnika v izobraževalnem programu gozdarski tehnik. Tekmovala je izjemno. Dosegla je 2. mesto v skupni razvrstitvi vseh disciplin v ženski konkurenci  in 3. mesto v podiranju drevesa ter 1. mesto v skupinski štafeti deklet (relay race). Dijak tretjega letnika izobraževalnega programa gozdarski tehnik Domen Lahajnar je s 5. mestom v skupni razvrstitvi vseh disciplin med tekmovalci do 24. leta samo še dopolnil sijajno zbirko dosežkov SGLŠ-jevcev na svetovnem prvenstvu profesionalnih sekačev.

SGLŠ-jevci so na svetovnem prvenstvu ponovno dokazali visoko profesionalnost strokovnega dela na področju gozdarstva v Postojni in so več kot dostojno predstavili tudi profesionalno delo slovenskih gozdarjev, so sporočili s šole.

Vir: SGLŠ

Objavljeno na spletu: RADIO 94, 6. avgust 2018.