Spoznavni tabor 1. letnikov

Dijakinje in dijaki prvih letnikov programov gozdarski tehnik in zdravstveni tehnik so svoja srednješolska leta začeli s spoznavnim taborom.

 V torek, 4. septembra, so se navsezgodaj zjutraj odpravili proti Loški dolini. Prvi postanek je bil v vasi Dane, kjer jih je pričakal domačin Janez in jih odpeljal na ogled jame Golobine.  Po ogledu so se  peš odpravili proti vasi Vrhnika pri Ložu. Tam jih je čakalo kosilo, ki mu je sledilo kopanje v prijetno hladnem potoku Obrh. Popoldne so postavili še tabor in taborni ogenj, da so si na njem lahko spekli večerjo. Dan se je zaključil z druženjem, klepetanjem in igranjem raznovrstnih iger.

Drugi dan tabora se je začel z obilnim zajtrkom, nato pa so se dijaki razdelili v dve skupini, ki sta se odpravili proti gradu Snežnik. Prva se je na pot podala kar peš, drugo pa je gospod Janez tja odpeljal z lojtrnikom. Po ogledu grada, sta se skupini zamenjali in se odpravili nazaj proti taboru, kjer sta začeli pripravljati kosilo. Ker je bil dan sončen in vroč, so si nekateri ponovno privoščili ohladitev v potoku, ostali pa so se v tem času zabavali z družabnimi igrami. Popoldne nas je obiskala ravnateljica Cvetka Kernel, dijaki pa so se nato udeležili delavnic; igrali so odbojko, se učili streljanja z lokom, se urili v ročnih spretnostnih ter postavljali ognjišča za večerno tekmovanje v kuhanju krompirjevega golaža. Tekmovanje je potekalo v štirih skupinah, in čeprav so se vse skupine zelo potrudile in skuhale okusne golaže, je na koncu lahko zmagala le ena skupina. Večer se je ponovno zaključil ob ognju.

Zadnji dan tabora je bil namenjen razdelitvi nagrad in pospravljanju. Nagrade so dobili najbolj prizadevni kuharji in najbolj simpatičen novonastali zaljubljeni par. Podelitvi je sledilo še pospravljanje tabora, nato pa so se odpravili nazaj proti Postojni.