Bili smo gostitelji Malih zelenih celic

Kot je že v navadi, se krožkarji in krožkarice, ki obiskujejo lovski krožek, enkrat letno sestanejo na zabavno-tekmovalnem srečanju. Letos smo bili gostitelji mi. Ker gre za obliko kviza, vprašanj in praktičnih spretnosti, je to srečanje poimenovano Male zelene celice, saj razgibavamo predvsem tiste možganske celice, ki pokrivajo področje lovstva in narave nasploh.

Letošnjo ekipo SGLŠ so predstavljali Leon Novak, Urh Groznik, Klemen Bratina, Jan Pečnik in Gregor Marolt.

Tekmo smo začeli po pričakovanjih, le deževje prejšnjih dni in v dopoldanskem času nam je malo zagodlo, tako da nismo uspeli izpeljati pravega poligona izven učilnice. Tematika je bila znana, vprašanja pa so bila na več ravneh zahtevnosti. Redni del smo končali z zelo izenačenimi rezultati, kar je tekmovanje naredilo še bolj zanimivo in napeto. Da ne bi bilo prehudo, smo se vmes dodatno strokovno izobrazili o velikih zvereh in projektih, ki so povezani z njimi. Tematiko sta predstavila Tomaž Berce iz ZGS in Dragica Jaksetič iz občine Pivka.

Izobraževanje in odgovarjanje na odgovore je seveda povzročilo padec energije. Za te težave pa seveda poznajo rešitve v naši kuhinji. Naše pridne kuharice so pripravile okusen obrok, ki je pomagal k vzpostavitvi energetskega ravnotežja za zadnje discipline. Hvala vsem kuharicam, ki skrbijo za nas!

Zadnja tretjina je povzročila še bolj napet konec, saj so se točke kar nekako združevale in razlike med ekipami so bile sila majhne. Nato je sledila zadnja disciplina – streljanje z zračno puško. Na poligonu smo postavili zasilno strelišče in začelo se je nabirati zadnje točke. Pestro streljanje je na koncu vendarle izluščilo zmagovalno ekipo.

Ekipa BIC Naklo se je letos najbolje znašla in zbrala skupaj 56 točk, malo za njimi so bili iz LŠ Maribor, kateri so zbrali 54 točk. Naša ekipa je v nekoč naši paradni disciplini pristreljala najmanj krogov in tako pristala z 51 točkami na tretjem mestu.

Prehodni pokal (lovska palica) bo tako eno leto krasil prostore ekipe iz Nakla. Čez leto dni pa se bomo zopet potegovali za pridobitev pokala, ko bo tekmovanje Male zelene celice gostila LŠ Maribor.

Tekst in fotografije: učitelj Gregor Češarek