Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Ljubljana, 22. maja 2019. Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je ob koncu šolskega leta 2018/19 pripravila zaključno prireditev v okviru izobraževalnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS), v katerem letos sodeluje mladi iz  srednjih in poklicnih šol ter gimnazij iz vse Slovenije.

Vodja informacijske pisarne EP v Sloveniji Manja Toplak se je v uvodnem pozdravu zahvalila vsem sodelujočim ter izpostavila uspeh programa EPAS. Sodelujočim šolam je podelila plakete in priznanja. Program so popestrili tudi stand up komik Aleš Novakpevka Ema Flora Lotrič in priznana akrobatska skupina Dunking Devils.

Dogodka so se udeležile dijakinje naše šole: Amela Abdić in Nina Petrc iz 2. z in Leja Stražišar iz 3.a. Sodelovale so tudi Karolina Kolenko, Patricija Oražem in Andreja Fistonić. Cilj omenjenega projekta je ponuditi srednješolcem možnost, da bolje spoznajo EU in Evropski parlament ter odločitve in zakone, ki jih tam za vse nas sprejemajo evropske poslanke in poslanci. Prav tovrstnega znanja pa mladi v Sloveniji skozi redne šolske kurikule dobijo premalo.

 

Tekst in fotografije: Martina Klemec