Na literarni delavnici v okviru Šinkovičevih dnevov poezije 2019

Dijakinja 4. z Natali Sedmak je spomladi 2019 sodelovala na natečaju, ki je bil za mlade organiziran v okviru Šinkovčevih dnevov poezije – in bila izbrana za prejemnico prve nagrade blisk. Komisija v sestavi znanih in uglednih ustvarjalcev, Maje Vidmar, Mirana Košute in Milanke Trušnovec, je njene haikuje izbrala za najboljše v srednješolski kategoriji. Med poletnimi počitnicami se je razveselila nagrade za svoje pesmi: sodelovanja na dvodnevnem praznovanju poezije na Idrijskem.

Podelitev nagrad je potekala v zaključku Šinkovčevih dnevov poezije, v čast pesniku Vladimirju Šinkovcu, premalo znanemu in pretežno vojnemu pesniku, doma z Vojskega nad Idrijo. Prireditev je letos potekala prvič, organizatorji pa se trudijo vzpostaviti tradiconalno obeleženje poezije.

Prvi večer je bil namenjen branju Šinkovčeve poezije in pesmi vseh nagrajenih udeležencev natečaja.

Natali Sedmak je povedala, da se je pesniške delavnice z veseljem udeležila, premagala je tremo in tudi sama stopila na oder, najprej da je prebrala skupno pesem, ki so jo napisali vsi udeleženci pesniške delavnice s priznano pesnico Majo Vidmar, potem pa da je z občinstvom delila še svoje verze.

V imenu Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna ji čestitamo – na njen literarni dosežek smo ponosni.

 

Topel nasmeh

in čokoladne oči;

j’z pa cuk’r, ki se topi.

 

Čista/sama kemija:

moji atomi ljubijo

tvoje atome.