Novoletni vrtiljak in ogled filma Last Christmas

Kot vsako leto poprej smo tudi letošnji zaključek koledarskega leta pospremili sproščeno in ustvarjalno – z delavnicami poimenovanimi Novoletni vrtiljak. Potekale so v ponedeljek, 23. 12. 2019. Vsak dijak je lahko izbiral med tremi različnimi dejavnostmi in jih večinoma vsake 1,5 ure zamenjal, kar je omogočilo, da so spoznavali in doživljali različne stvari.

Na izbiro je bilo namreč veliko možnosti – od zavijanja daril, športnih dejavnosti do izdelave masažnih ploščic in razveseljevanja postojnčanov s petjem. Nekateri so pisali, izdelali leseni ali volneni okrasek in voščilnice. Bolj aktivni so se udeležili bowlinga, drsanja, izdelave lesenih skulptur z motorno žago in streljanja z zračno puško. Čisto pravi SGLŠ-jevski božički so delili dobre želje in medenjake. 1. tradicionalni pokal Krkurjevca je med dijakinjami in dijaki gozdarstva požel navdušenje!

Po obiskih delavnic lahko sklenemo, da so dijaki uživali v ustvarjalnosti in predprazničnem vzdušju. Nekateri so izrazili željo, da bi pouk v tej obliki potekal večkrat letno – tak način dela namreč omogoča druženje, kreativnost in razvijanje bolj sproščenih odnosov med vrstniki.

V torek, 24. 12., smo najprej obeležili dan enotnosti in samostojnosti, državni praznik v Republiki Sloveniji, ki ga praznujemo 26. decembra. Ta dan obeležuje razglasitev izidov plebiscita o samostojnosti 26. decembra 1990, na katerem je od 93,2 odstotkov udeleženih volivcev na vprašanje »Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?« okoli 95 odstotkov odgovorilo pritrdilno, s čimer se je začela osamosvojitev Slovenije. Po proslavi smo se vse dijakinje in dijaki in vse učiteljice in učitelji SGLŠ Postojna odpeljali v ljubljanski Kolosej, kjer smo si ogledali film Last Christmas. Po prihodu nazaj v Postojno smo si pomahali v slovo in zaželeli lepe praznične dni, ki prihajajo.

Tudi vam, dragi bralci naše spletne strani, želimo mirne in doživete praznike ter čudovit skok v 2020!

Vaši SGLŠ-jevci