Ekskurzija na Kraški rob

Dijaki 1. a in 1. c so imeli v ponedeljek, 10. februarja ekskurzijo na Kraški rob –  pokrajino, kjer se kraška planota s strmim, tektonsko večkrat pretrganim robom, prevesi v flišno pokrajino Istre. Kraški rob predstavlja pravo geološko, geomorfološko in podnebno mejo.

Preberi več >>

Zimski športni dan

V torek, 4. februarja 2020, smo za vse dijakinje in dijake organizirali zimski športni dan. SGLŠ-jevci so lahko izbirali med smučanjem na Krvavcu, drsanjem na drsališču v Postojni, plavanjem v vodnem mestu Atlantis, kegljanjem, dvema pohodoma različnih težavnosti in skakanjem v trampolin parku WOOP v Ljubljani.

Preberi več >>

Zmaga v malem nogometu

Na medobčinskem tekmovanj v malem nogometu, ki je potekalo v četrtek, 30. januarja 2020, so naši dijaki zmagali in se uvrstili na področno tekmovanje. Iskrene čestitke.

Preberi več >>

Ekskurzija v Trst

V torek, 28. 1. 2020, so bili dijaki in dijakinje 1. z in 2. a na strokovni ekskurziji v Trstu v Italiji. Ogledali smo si Ribiški muzej tržaškega primorja v Križu, Trst in Speleovivarij v Trstu, na koncu smo obiskali še Rižarno. Kljub kislemu vremenu smo dan izkoristili in se imeli čudovito.

Preberi več >>

Informativni dan v SGLŠ Postojna

14. in 15. februarja 2020 smo izvedli informativna dneva. Bodoče dijakinje in dijake ter njihove starše je najprej pozdravila ravnateljica SGLŠ Postojna Cvetka Kernel. Po skupni predstavitvi so se razvrstili po želenih programih v gozdarstvu (gozdarski tehnik/gozdar), zdravstvu (tehnik zdravstvene nege/bolničar-negovalec) ali lesarstvu (mizar).

Preberi več >>