Zdravstvo

Tehnik zdravstvene nege je po 4 letih šolanja usposobljen za samostojno izvajanje negovalnih intervencij po življenjskih aktivnostih po procesni metodi dela, v zdravstveni negi odraslih pacientov, otrok in mladostnikov; izvajanje zdravstvene nege v različnih obdobjih pri različnih bolezenskih stanjih po procesni metodi dela; izvajanje prve pomoči, nujne medicinske pomoči ter temeljnih postopkov oživljanja do prihoda zdravnika ter za aktivno skrb za lastno zdravje, zdravje pacientov in za pozitivni odnos do zdravega načina življenja.

Poklic tehnika oz. tehnice zdravstvene nege je poslanstvo. Pomeni skrb za sočloveka v vseh življenjskih obdobjih. Klik na ‘preberi več’ ti bo odstrl vse informacije o štiriletnem programu, ki jih potrebuješ.

Preberi več >>

Dijaki, ki zaključijo triletni program bolničar – negovalec, so usposobljeni za ugotavljanje potreb stanovalcev; za načrtovanje, izvedbo in analizo negovalnih postopkov; za pomoč pri življenjski aktivnosti; za prepoznavanje in ukrepanje ob poškodbah in nenadnih obolenjih; za nego in oskrbo pri najpogostejših bolezenskih stanjih v starosti; za ravnanje v skladu z zdravim načinom življenja; za delovanje v skladu s pravili zdrave prehrane. 

Nega in oskrba je temeljni predmet triletnega programa bolničar-negovalec. Klik na ‘preberi več’ ti bo odstrl predmetnik, posebnosti izvedbe programa ter druge koristne informacije.

Preberi več >>